Een Travellerspoint blog

Koh Tao, Koh Pha-Ngan en Khao Sok

semi-overcast 35 °C

Sà-wàt-dee kâ!

Ik ben inmiddels in Khao Lak. Net vertrokken uit Khao Sok national park. Daarvoor was ik in Ao mae hat, Ko Pha-Ngan. Op het vorige eiland, Koh Tao, heb ik mijn Open Water duikcursus afgerond. Het was echt super leuk. Heb heel wat vissen gezien en de hawksbill schildpad! De schildpad bleef een tijdje vlakbij ons zwemmen, dus dat was echt geweldig.

Mijn duikinstructeur, aardige vent met wat piercings en dreadlocks, kwam uit Amsterdam maar woont al 7 jaar in Thailand. Hij was net verhuisd, omdat hij en zijn Schotse vrouw een kindje hadden gekregen (met de naam Iggi pepper Hendrix..ha ha). Hij had ons, mijn duikbuddy Cedric en ik, uitgenodigd voor zijn housewarming. Super gaaf huis, een jungle hut! Er werd nogal veel gedronken, dus aan het 'eind' van de avond (rond 10u, in de duikwereld sta je vroeg op) was iedereen flink bezopen, best hilarisch om te zien, al ging het soms wat ver.. Onze duikinstructeur kon niet eens meer lopen en zei dingen die niet voor herhaling vatbaar zijn :-). Wij moesten nog terug met de scooter, dus hadden niet al te veel op. Was echt een leuk feest!

Daarna zou ik eigenlijk doorgaan met de advanced cursus (diep water duik, navigatie, fotografie, nachtduik en leren 'zweven') om bij Similan Island zelf te kunnen gaan duiken met Cedric, maar helaas kreeg ik een flinke oorontsteking en lag ik met anti-biotica en andere pillen op bed. Het is inmiddels bijna over, kon helaas ook niet snorkelen, zoveel vissen en koraal hier! Maar ik kom nog wel een keer terug :-)

Daarna ging ik naar Khao Sok national park om een jungle toer te doen. Duurde een hele dag. Veel lopen, varen, eten en een bezoek aan Tham Nam Thalu, een grot waar we soms al zwemmend door heen moesten. De toer was zeker de moeite waard! Erg leuke tour guide. Veel grote spinnen gezien en de omgeving was schitterend.

Straks neem ik de nachtbus terug naar Bangkok, waar ik dan nog 1 dag heb om wat te shoppen etc. Daarna pak ik 's nachts het vliegtuig en kom ik in de ochtend aan op schiphol. Erg raar gevoel!

Zie jullie gauw dus!

Geplaatst door ikeblokker 1:33 Gearchiveerd in Thailand Tagged en koh tao ngan pha

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hoi Ike, wij wensen je een hele goede thuisreis!
Groeten van ons allen

door E. Blokker

He Ike!
Dat is wel supersnel gegaan zeg die tijd. Geniet er nog even van en wie weet tot een K.O.E. binnenkort :D

door GeertvP

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint