Een Travellerspoint blog

Wat zal het worden, wat zijn het zijn..?!

semi-overcast 29 °C

Ik kreeg steeds meer zin in een oud & nieuw feest met 2 goede vrienden uit Utrecht. Queenstown, Nieuw-Zeeland, daar wilde ik heen! Ik probeerde mijn ticket om te boeken, maar dat was helaas niet meer mogelijk. Zelf een ticket boeken bleek absurd duur te zijn (>$800), dus dat was ook geen optie..

Gelukkig kwam ik op het vliegveld een Nederlands meisje tegen, die weer een Nederlandse jongen kent met een appartement in het centrum van Sydney :-) De volgende avond bleek hij met zijn broer in een salsabar te zijn en zochten we hen op. Een gratis salsales is natuurlijk nooit verkeerd, maar de uitnodiging om een week lang in zijn appartement te mogen logeren was nog veel beter! Vanaf de 30ste kan ik samen met Kajsa in de logeerkamer verblijven! 5 Januari vlieg ik naar Nieuw-Zeeland en kan ik paulien hopelijk nog even zien.

Ik ben nu een paar dagen in Sydney en het is heel grappig om weer terug te zijn waar ik 3,5 maand geleden begonnen ben. Heel verschil! Een stuk relaxter. Met Kajsa is het erg gezellig, dus overdag doen we veel dingen samen. Gisteravond zijn we naar een openluchtbioscoop geweest, erg leuke sfeer! De film (tomorrow when the war began) was helaas niet zo best.

DSC02636.jpg
Kajsa en ik

DSC02634.jpg
Moonlight cinema, centennial park

Moet stoppen nu. Hele fijne (witte?) kerst iedereen!!

Groetjes,
Ike

Geplaatst door ikeblokker 20:37 Gearchiveerd in Australië Tagged sydney Reacties (0)

Melbourne II & Tasmania

semi-overcast 28 °C

Hi!

Er is alweer een maand voorbij.. tijd voor een nieuw verhaal! Er is zo ontzettend veel gebeurd in de afgelopen maand, dus ik zal proberen om de leukste gebeurtenissen kort te beschrijven en veel foto's erin te verwerken. Oh en Erik Jan, nog gefeliciteerd met je verjaardag 26 nov!

De laatste 2 weken in Melbourne was er helaas geen werk meer voor me. Wat gebeurt er als je geen werk meer hebt? Je slaapt veel te lang uit en je gaat veel te laat naar bed. Het positieve aan 2 weken niks doen, me ontzettend vervelen en teveel films kijken om 3 uur 's nachts in het hostel was dat ik extra veel zin had in mijn trip naar Tasmanië!

DSC02154.jpg
La rumba, gypsy flamenco (Bourke street, Melbourne)

Maar eerst had ik nog een 'end of the year'-party van het werk. Een avond vol lekkere hapjes, veeel heerlijke drankjes en een dansvloer vol salsa-dansers, aangezien het een tapas & salsa bar was. Leuk om mensen van het werk los te zien gaan, terwijl je ze normaal slechts achter een computer ziet zitten. Zeer geslaagde avond! Daarna nog even naar Crown casino geweest om te zien hoe 2 collega's hun geld kwijt raakten aan de blackjack tafel. Al hoorde ik later dat ze het vroeg in de ochtend weer terug hadden gewonnen!

DSC02070.jpg
Derk en ik met John en Rita

Op 5 december heb ik nog een dagtripje met Derk gemaakt naar Yarra Ranges National Park en Domaine Chandon (wijngaarde). Dit deden we vroeg in de ochtend om 's middags aan te schuiven bij de BBQ bij Derk z'n gastfamilie. Was een heerlijk zonnige dag!

DSC02132.jpg
Derk en ik Yarra ranges national park

DSC02135.jpg
Wijngaarde Domaine Chandon

Oftewel, zo saai waren mijn 2 laatste weken in Melbourne nou ook weer niet! Maar had toch wel echt zin gekregen om weer wat rond te gaan reizen. Na 6 weken Melbourne was het tijd om mijn tas in te pakken. Ik had zoveel kleding gekocht dat ik iets van 15 tot 20 shirtjes moest weggooien om alles in mijn tas te krijgen. Gelukkig wilde een vriendin van me ze graag hebben. Op het vliegveld bleek dat ik precies de toegestane hoeveelheid baggage bij me had :-)

De landing op Tasmanie (7 dec. nog gefeliciteerd Marja!) vond ik wel bijzonder. We maakten een 360 graden draai zo dicht boven de zee dat het leek alsof we in zee zouden storten. Het waaide ook nog 's ontzettend hard, maar gelukkig vond ik het daardoor alleen maar leuker :-p Bij aankomst stond de snuffelhond klaar om alle tassen te controleren op groenten en fruit. Voor mijn vlucht had ik een appel in mijn tas gehad en de hond pikte me er feilloos uit. 1 Van de 2 mannen keek me streng aan en vroeg of ik onmiddellijk mijn tas wilde openen. Toen ik zei dat er een appel in had gezeten was het eigenlijk meteen goed. De hond liep vervolgens op de lopende band om de ingecheckte baggage te controleren.

Mijn eerste indruk van Tasmanie was een combinatie van regen, wind, koud en lelijk haha! Gelukkig waren alleen de eerste 2 dagen regenachtig. De supermarkt lag op 20 minuten lopen van het hostel en de straten in de hoofdstad Hobart zagen er donker en verlaten uit. Het is na Sydney dan ook de oudste stad van Australië. De eerste 2 dagen heb ik een beetje rondgelopen, maar er was inderdaad niet veel te doen in Hobart. Ik kon geen medereizigers vinden die samen met mij een auto wilden huren, dus ik besloot een 4-daagse trip te boeken. In Tasmanie zijn de trips nog weer duurder dan in Australie en ze zijn ook nog 's exclusief lunch en dinner.. maar alle plaatsen waar ik heen wilde was onderdeel van deze Tassie highlights trip, dus ik dacht: gewoon boeken!

large_DSC02164.jpg
Hobart waterfront

DSC02169.jpg
Salamanca square, Hobart

DSC02186.jpg
Shopping street, Hobart

Absoluut geen spijt van gehad! Tijdens deze 4 dagen had ik perfect weer, ontmoette ik 7 hele leuke mensen, heb ik erg veel lol gehad en veel mooie natuur gezien. Onze gids John meende oprecht dat dit een van zijn beste trips ooit was in ruim 20 jaar. Ik zal met foto's proberen mijn trip te beschrijven.

We begonnen in Richmond en Pirates bay, waar we uitzicht hadden op Tasman peninsula.
1DSC02201.jpg
90_DSC02218.jpg
0DSC02219.jpg
large_8DSC02236.jpg

Onze eerste dag draaide om het bezoek aan Port Arthur, de stad waar de geschiedenis van Tasmanie erg goed zichtbaar is. Veroordeelden uit voornamelijk Engeland en Ierland werden hier opgesloten (1833-1850) om dwangarbeid te verrichten. Ze mochten niet met elkaar praten en hun bestaan was mede daarom ondraaglijk. Vele gevangenen probeerden te ontsnappen, maar omdat het een schiereiland was met maar 1 doorgang was dit ontzettend moeilijk. Er was zelfs een man die een kangoeroe huid gebruikte en al springend probeerde te ontsnappen. De bewakers hadden echter nogal honger en besloten het dier af te schieten voor hun dinner. De man gooide de huid onmiddellijk van zich af en gaf zich over.. Volgens mij lukte het slechts een aantal om te ontsnappen met een bootje.
5DSC02226.jpg

In de middag bezochten we een Tasmanian devil park waar we de mochten kijken hoe een Tasmaanse duivelfamilie gevoed werd.
8DSC02257.jpg

Daarnaast was er nog een vogel show.
5DSC02268.jpg

In de avond aten we met z'n allen bij de Vietnamees en deden we een drankje in de lokale pub. Het werd spontaan een gezellige, late avond. De volgende dag reden we naar Ross. Dit dorpje is voornamelijk bekend in Japan vanwege de Japanse tekenfilm serie kiki's delivery service. Voor niet-Japanners is deze brug, gemaakt door de dwangarbeiders, bekend omdat deze bouwers hun vrijheid kregen na het bouwen van deze brug, wat zeer uitzonderlijk was.
DSC02290.jpg

Daarna reden we naar Freycinet national park, waar we uitzicht hadden op Coles bay en waar we een wandeling maakten naar het beroemde Wineglass bay (moet de vorm van een wijnglas hebben).
DSC02297.jpg
DSC02313.jpg

Op het strand kwamen de wilde wallabies heel dichtbij. Het water was erg koud, dus er werd niet gezwommen.
DSC02344.jpg

Aan het eind van de dag aten we gezamenlijk fish & chips aan het strand van Bicheno, een erg mooi kustplaatsje.
DSC02359.jpg

We besloten vroeg te gaan slapen om de volgende dag om half 5 op het strand te zijn. We wilden de penguins terug naar zee zien lopen, gevolgd door de zonsopgang. We zagen 1 penguin haha, maar de zonsopgang was erg mooi.
DSC02365.jpg
DSC02388.jpg

John vertelde ons dat er nog een klein eilandje in de buurt lag, diamond island genaamd.
DSC02397.jpg
DSC02398.jpg

Daarna gingen we naar Bay of fires. Vorig jaar was dit bestemming nummer 1 onder de lonely planet lezers..
DSC02442.jpg
large_DSC02409.jpg

Het water was nog steeds ontzettend koud, maar we besloten toch even een 'duik' te nemen! Het was meer erin rennen en er gauw weer uit.
DSC02422.jpg
DSC02414.jpg
Jaja, hier ben ik bijna helemaal onder water!

De dag eindigde met een lavendel ijsje op de lavendel farm. Na 3 fantastische dagen en wederom een gezamenlijk dinner viel ik vrijwel meteen in slaap. De 4e dag stond Cradle mountain op het programma. Helaas stond deze dag los van de andere 3 dagen, dus ik ging met een hele nieuwe groep. We waren maar met z'n 4en en ik had weer geluk met het weer. Zie de foto's!

DSC02475.jpg
DSC02485.jpg
DSC02488.jpg
large_DSC02491.jpg
large_DSC02493.jpg

2 Dagen later besloot ik nog de Bruny island cruise te doen. John de gids had gezegd dat hij deze trip zo ontzettend mooi vond, dus ik was erg benieuwd. Het was zeker mooi, vooral de ontzettend hoge rotsformaties, maar mede door bewolking, regen en misschien ook wel vermoeidheid was de trip niet echt indrukwekkender dan wat ik in die 4-daagse trip heb gezien.

90_DSC02535.jpg
DSC02540.jpg
90_DSC02562.jpg
large_DSC02607.jpg

Zo, dat was mijn update! Helaas heb ik geen slaapplek meer kunnen vinden in Sydney (hoewel..ik heb nog 2 dagen om iemand tegen te komen die via via iemand kent), maar een ontzettend leuk alternatief is.....dat ik heel misschien Paulien en Geert Jan ga opzoeken in Nieuw-Zeeland en samen met hun oud & nieuw vier! Wordt vervolgd...

Zie nog meer foto's in de fotogallerij!
Heel veel groetjes!! En sterkte met alle sneeuw..! Oh en fijne kerst natuurlijk!

xx

Geplaatst door ikeblokker 23:00 Gearchiveerd in Australië Tagged tasmanie Reacties (2)

Melbourne

semi-overcast 18 °C

Helllooow!

Het is weer tijd voor een update. Zoals ik de vorige keer al had gezegd had ik even geen zin meer om rond te reizen. Daarom ging ik op zoek naar werk. Lucky me..het was niet nodig om lang te zoeken, want bij Derk op kantoor konden ze wel iemand gebruiken voor een grote schoonmaakklus! Het zou slechts voor een paar dagen zijn en omdat het niet midden in het centrum van Melbourne was, kon ik voor een paar dagen op Derk zn logeeradres blijven. Hij is een paar maanden in Melbourne om zijn studie af te ronden en woont bij een collega en zijn vrouw in huis. Het was voor mij een hele verbetering zo'n verhuizing van hostel naar een schoon, opgeruimd huis. Schone keuken, een tv, 2 super schattige katten (met heel veel haar), mijn eigen kamertje en een grote tuin! Heb zelfs een was kunnen doen waarbij mijn kleren er echt schoon uitkwamen, ipv met waspoederresten :-)

Het werk bestond dus uit schoonmaken, maar.. al gauw mocht ik helpen met het vullen van flessen met aroma oils en andere leuke klusjes. Het bedrijf maakt namelijk geurverspreiders voor in bijv fitnesscentra, vergaderruimtes, coffee shops, de bakker of voor in je auto. Het wordt gerund door een Nederlands paar dat al lange tijd in Australie woont. Erg leuk bedrijf, afwisselend werk en aardige mensen. Bijna iedereen komt uit of heeft familie in Nederland en kan daarom Nederlands praten, maar we praten allemaal Engels, dus heb alweer aardig wat woorden geleerd. Ik kon daar uiteindelijk langer werken, misschien wel een paar weken, dus ik ging weer op zoek naar een hostel. Het eerste hostel was in St. Kilda, maar na een paar nachten stoned in slaap te zijn gevallen doordat ze daar de gewoonte hadden om letterlijk in de kamer zelf te drinken en eindeloos wiet te roken, besloot ik terug te gaan naar een hostel in het centrum. Ik verblijf nu in flinders street backpackers, een erg leuk super groot hostel. Iets van 11 verdiepingen met 2 feestverdiepingen. De kamer zelf is rustig, dus een ideale combinatie van werk en party!

oils_2.jpg
Flessen vullen in het lab

Het was even wennen om om kwart voor 7 op te staan! Gelukkig is op 1 minuut lopen van het hostel flinders street station, het centrale station van Melbourne. Daar pak ik de Frankston train naar Cheltenham om vervolgens 25 minuten te lopen naar het werk. Ik kom dan langs een beroemde golfbaan waar Tiger Woods vorige week mee deed aan een groot toernooi. Jaja, zo gebeurt er nog 's wat in Cheltenham! Heb hem niet gezien natuurlijk, maar de hele heisa eromheen (elke dag het gesprek op de radio, het verkeer werd omgeleid en de pers was volop aanwezig) was erg grappig om te zien. Het leek er even op dat er geen werk meer voor me zou zijn (ben al 2 dagen werkloos :(..), maar vandaag werd ik gebeld dat ik weer wat dagen kan komen werken. Daar ben ik ontzettend blij mee, aangezien ik veel medebackpackers tegen kom die al dagen zo niet weken op zoek zijn naar werk en niks kunnen vinden. Ben gisteren ook even op zoek gegaan.. Je vraagt overal of er werk is en het standaard antwoord is: 'Heb je een cv? Dan geef ik die aan mijn baas en dan belt hij je misschien terug!' En dat dus voor een paar dagen/weken...lijkt me erg frustrerend!

DSC01927.jpg
Cheltenham golftoernooi

Heb ondertussen ook nog wat toeristische dingen gedaan. Ben onder andere naar de royal botanical gardens en het Melbourne museum geweest. Was eigenlijk best leuk om te zien! Ben nog naar de film Red geweest, erg grappige actie/komediefilm met Bruce Willis en Morgan Freeman. Heb met Derk de Dandenong mountains bezocht en we zijn 2 november naar Federation Square gegaan, omdat het Melbourne Cup Day was. In Melbourne krijgt iedereen vrij voor deze dag, dus we waren benieuwd hoe los alle Melburnians gaan op deze dag. Viel nog best tegen! Op Federation Square was een groot scherm aanwezig en slechts enkele tientallen bewoners/toeristen kwamen 10 minuten voor de belangrijkste race van de dag (race 7 om 15u) opdagen met paraplu om voorzichtige juichgeluiden van 2 seconden te maken vlak voor en vlak na de race. Daarna verliet iedereen het plein weer haha! Maar het was wel erg leuk om te zien. De mensen die deze dag echt vieren gaan super net gekleed en vooral de rijke lui gaan naar de race zelf en wedden op verschillende paarden. Ik had het paard Myluckyday 'gekozen' en die werd 2e! We konden daar helaas geen geld inzetten.

DSC01920.jpg
Royal botanical gardens

90_royal_bota..gardens.jpg
Ijs!

large_DSC01919.jpg
Melbourne city

DSC01904.jpg
Flinders street station, Melbourne Cup Day

DSC01889.jpg
Federation square, Melbourne Cup Day

Verder: Maandag comedy bar avond (stand-up comedians die een poging wagen op het podium, vaak erg hilarisch, maar soms treedt ook plaatsvervangende schaamte op. Gelukkig is er altijd iemand aanwezig, volgens mij de eigenaar ofzo, die heel hard gaat lachen als het niet grappig is, om wat zelfvertrouwen te geven aan degene die op het podium staat haha), dinsdag movie night (op dinsdag zijn veel dingen goedkoper), woensdag Turf bar (backpackers van alle hostels komen hier een drankje doen) en voor de rest loop ik veel rond in Melbourne city. Lekker wat shoppen, mensen kijken etc. Sommige straatmuzikanten zijn erg goed: check George Kamikawa op youtube, grappige Japanse muzikant! http://www.youtube.com/watch?v=3S8dEea4lAo

DSC01923.jpg
Spleen bar, leukste comedian tot nu toe!

Ik ontmoet ook aardig wat mensen hier, dus ik vermaak me goed. De meiden in mijn kamer bijvoorbeeld zijn erg gezellig en eigenlijk is iedereen hier erg vriendelijk. Het weer in Melbourne is erg veranderlijk. Soms flink koud met regenbuien en soms zonnig en warm. Maar het is erg prettig om een tijdje op dezelfde plek te zijn! Geen gesjouw met spullen en geen gestress over dingen/trips/vervoer dat geregeld moet worden. Voel me best wel een beetje thuis hier in Melbourne! 7 December vlieg ik naar Tasmanie voor 10 dagen en 20 december vlieg ik terug naar Sydney voor kerst en oud & nieuw. Het is me gelukt om een hostel te vinden voor kerst, maar met oud & nieuw zit alles bomvol...dus ik moet nog even zien hoe ik dat ga regelen :-)

Veel groetjes vanuit Melbourne!
xxx

Geplaatst door ikeblokker 18:37 Gearchiveerd in Australië Tagged melbourne Reacties (1)

Uluru en the great ocean road

sunny 30 °C

Poe heej, waar moet ik beginnen..?! Het is alweer 3 weken geleden dat ik wat geschreven heb! Ik begin echt goed te worden in het backpacken. Vandaag het 2e boek van de Stieg Larsson serie gekocht met 35% korting. Daarnaast ben ik naar de kapper geweest voor slechts 15 dollar en had ik een magnetronmaaltijd gevonden met 20% korting! Oh en het brood was ook nog in de aanbieding. Tja, alle beetjes helpen..! Mijn sandwiches worden ook steeds beter. Begon ik eerst met een droog, slap broodje kaas (het brood is hier niet echt fantastisch), nu maak ik sandwiches door het brood even te roosteren en het te beleggen met kaas, ham, tomaat, rode ui, komkommer, salad cream en voor lunch soms wat cream cheese & onion chips..jammie!

De afgelopen 3 weken waren de leukste tot nu toe. De 3-daagse trip in the outback deed ik samen met Brendan uit Ierland en Maaike uit Nederland. Was wel prettig om een keer even slap in het Nederlands te kunnen lullen! Hoewel de trip voornamelijk bestond uit het afleggen van vele kilometers in een bus (die zogenaamd airco zou hebben), hebben we ontzettend leuke dingen gedaan. Het weer was fantastisch. De week ervoor had het flink hard geregend, dus we hadden geluk. We hebben de zonsondergang- en opgang gezien van Ayers Rock (Uluru), waarbij de zon tegen mijn verwachting in op de rots scheen ipv achter de rots. Op deze manier kun je de kleuren van de rots zien veranderen.. Viel erg tegen! Ik denk dat wel 40 bussen met toeristen zich verzamelden op hetzelfde punt! De zonsopgang was wel mooi om te zien, maar nog mooier was de wandeling eromheen. Kata Tjuta, de andere rotsformatie was veel indrukwekkender. We deden een wandeling van 2 uur. Tijdens elke wandeling werd door de gids gecontroleerd of we genoeg water bij ons hadden. 's Nachts sliepen we in een 'swag', een waterdichte grote slaapzak met daarin je eigen slaapzak. Was niet eens erg koud. Prachtige sterren, geluiden van dingos, kampvuurtje erbij..slaap lekker! Zonder lenzen is de sterrenhemel meer een vlekkenpatroon, dus ik had m'n bril een tijdje opgehouden :-) Beide ochtenden stonden we om 4.15u op. De 1e ochtend werd ik verrast door een dingo die vlak voor me het paadje overstak. Hij stopte ineens met rennen, keek me aan.. en liep vervolgens door. De laatste dag deden we een wandeling van 3,5u door Kings Canyon. Flink zweten (31 graden), maar door de droge lucht prima vol te houden. Was echt ontzettend mooi! Ik bleef maar foto's maken, omdat elk stukje landschap mooi was. De tour guide was een rare. Hij was totaal niet enthousiast, begon met z'n verhaal als de helft nog beneden aan de berg stond en hij kwam steeds naar Brendan en mij toe om op fluistertoon te vertellen dat hij de Aziaten niet mocht en alle andere groepsleden maar asociaal vond..beetje gek wel! Maar ik heb ontzettend genoten van deze 3 dagen.

DSC01085.jpg
Wandeling Kata Tjuta

DSC01103.jpg
Wandeling Kata Tjuta

DSC01145.jpg
Zonsondergang Uluru

large_DSC01226.jpg
Uluru

DSC01307.jpg
Wandeling Kings Canyon

90_DSC01346.jpg
Kings Canyon

DSC01375.jpg
Kings Canyon

DSC01380.jpg
Lange, rechte wegen in the outback

Terug in Alice Springs vloog Brendan naar Melbourne, ging Maaike terug naar Nederland en bleef ik alleen over. Gelukkig had ik een 2-daagse trip naar Adelaide op de planning staan. Het was een soort greyhound busritje, maar dan inclusief heerlijk eten onderweg en een overnachting in Cooper Pedy. Deze plek is bekend als de "Opal Capital of the World" (home to 80% of the world’s opal production). We kregen een rondleiding door uitgehakte gangen onder de grond en de voormalige woning van een mijnwerker. Daarna doken we de (enige?) kroeg van Cooper Pedy in waar we eindeloos hebben gepooled en de tour guide (deze was een stuk beter!) me bleef voorzien van vodka lime soda..

90_DSC01407.jpg
Cooper Pedy

DSC01399.jpg
Opaal

Na een verbazingwekkend goede ochtend reden we door naar Adelaide. Omdat we slechts met zn 9en waren boekten we een 10-dorm in het hostel om vervolgens in de aangrenzende bar de vorige avond nog een keer te herhalen. Top!

Brendan was inmiddels vanuit Melbourne 'terug gevlogen' naar Adelaide, omdat we hadden besloten om nog een trip samen te doen. We huurden een wicked campervan voor 5 dagen en reden vanuit Adelaide, via Grampians national park (listed on the Australian National Heritage List) en de great ocean road (populaire road trip in de wereld) naar Melbourne. 's Nachts verbleven we op een camping of gewoon ergens langs de kant van de weg. Hoogtepunten: Wandeling naar The pinnacles in de Grampians, kangoeroes op 5m afstand 's nachts op de camping, 12 apostles, stuk van Apollo bay naar Lorne, grommende wilde koala's, de vele wandeling langs de prachtige kust (opnieuw mooi weer!) en het bbq-en in de verschillende parken. Oh en het schommelen in de speeltuin in Apollo bay :-p

DSC01699.jpg
Great ocean road

large_DSC01660.jpg
Loch ard Gorge

DSC01528.jpg
The wicked van

large_DSC01621.jpg
12 apostles

In Melbourne vierden we onze geslaagde trip op Federation square met lekker koud bier. De volgende dag zijn we de Eureka toren opgeweest. In de avond gingen we naar een jazz bar waar Shelley Scown optradt. Ze bleek een zeer beroemde Australische jazz zangeres te zijn die slechts af en toe nog op het podium stond. Mooi!

Ondertussen had ik contact gelegd met Derk (bekende uit Utrecht) en op zondag haalde hij Brendan en mij op van het station om naar Philip Island te rijden. Hij had van alles geregeld (auto, tent, lunch) en na een heerlijke lunch en een flink potje paaltesvoetbal belandden we op een 4-sterren camping. Na ons bbq-avontuur gingen we naar de Penguin Parade. Wat heb ik gelachen om al die mini penguins die waggelend met zn allen het strand op kwamen! We speelden nog een spelletje Santoska in de tent (bedankt Hanneke!), waarna we een zeer koude nacht ingingen. Ook dit tripje was zeer geslaagd!

DSC01784.jpg
Derk en Brendan bij de tent

En toen.. Toen waren we reismoe. Klaar met al het gesjouw, geregel en gereis. We waren beiden 2 maanden in Australie en hadden voortdurend van plek naar plek gereisd. Voor Brendan ideaal, omdat hij bijna terug gaat naar Ierland. Voor mij het ideale moment om werk te gaan zoeken en een tijdje in Melbourne te blijven.

Morgen zie ik Derk weer (als het weer een beetje mee zit) en dan gaan we naar Wilsons national park.

Tot zo ver, mijn update!
Groetjes!

Oh en check the photo gallery voor meer foto's!

Geplaatst door ikeblokker 23:45 Gearchiveerd in Australië Tagged outback the Reacties (1)

Whitsunday islands, Magnetic Island en Cairns

sunny 29 °C

Woolworths en Coles zijn mijn AH en Super de Boer, Supré is een soort H&M, Target is de V&D/Hema, peterpans en wicked travel zijn mijn voornaamste reisorganisaties en ik... ik ben denk ik een soort backpacker geworden! Mijn avondeten bestaat voornamelijk uit pasta, en nog eens pasta, simpele pasta zonder vlees met wat groenten.. of rijst met chicken tonight. Mijn ontbijt is geroosterd brood met kaas of pate. Lunch..hetzelfde of simpel wat brood met een of andere dip sauce. Op dit moment ben ik alweer in Alice Springs! Ben een week in Cairns geweest, dus het is wel weer 's tijd voor een nieuwe blog entry!

Ik was bij Agnes water gebleven. Het surfen! Het peddelen naar de juiste plek in zee kost veel moeite als de hoge golven je steeds onder water dompelen en je daardoor richting land wordt gesmeten, maar het is ontzettend leuk! Na een zeer duidelijke uitleg, van een zeer gebruinde surfdude met lang blond haar, slaagde ik er bij mijn eerste poging gelijk in om op mijn surfplank te springen en al surfend het land te bereiken :-). We hadden 2,5u de tijd en omdat ik niet helemaal tevreden was over de snelheid waarmee ik op mijn bord stond, bleef ik net zo lang oefenen totdat het iets soepeler ging. Ik wil het zeker nog een keer doen! Fantastisch. Het hostel in Agnes water was erg gezellig en met een groepje engelsen heb ik de hele avond Uno en Shithead (kaartspellen) gespeeld.

DSC00685.jpg
Surfen Agnes water

Vervolgens ben ik naar Airlie beach gegaan. Dat is de plek waarvandaan vrijwel iedereen een 3-daagse zeiltrip naar The Whitsunday Islands maakt. En terecht, want het is daar ontzettend mooi! Ik heb 4 leuke meiden uit Noorwegen ontmoet en 2 erg gezellige meiden uit Liverpool. De eerste dag werd er super veel gezopen en gerookt. Ik had het niet nodig, want de 2 pillen die ik uit voorzorg had ingenomen tegen zeeziekte zorgde ervoor dat ik me super stoned/drowsy voelde en ik eigenlijk alleen maar kon liggen haha. Dat was geen probleem, aangezien het na heel wat regenachtige dagen erg mooi weer was geworden en ik heerlijk op een handdoekje kon liggen. Bij de meeste zeiltrips blijf je 3 dagen lang op de boot. Oftewel, je slaapt er ook. Ik had een tour gekozen met 2 overnachtingen op Adventure Island. We hebben gesnorkeld (met stingersuit) op 2 verschillende locaties. De laatste locatie was fantastisch. Heb wel een uur gesnorkeld denk ik en ik heb heel veel vissen, koraal en een blauwgespikkelde pijlstaartrog gezien. We zijn natuurlijk ook gestopt bij Whiteheaven beach! Ontzettend mooi uitzicht, haast onrealistisch. Heerlijk gezwommen. De laatste avond ging iedereen weer aan de zuip. De volgende dag waren er genoeg die hun ontbijt niet binnen konden houden en was iedereen tevreden met water en cola. In de middag waren we weer terug in Airlie beach waar we de middag hebben doorgebracht bij de lagoon. Was een geslaagde trip!

DSC00746.jpg
DSC00771.jpg
Whiteheaven beach

In Townsville vond ik een hostel dat meer op een hotel lijkt. Er was een oven, ontzettend veel douches en zelfs een bad. Verder was er niet echt veel te doen, maar een avondje op de bank hangen met een filmpje erbij was voldoende. De volgende dag liep ik over The Strand, een boulevard met verschillende stranden en zwembaden. Ik kwam wat Aboriginals tegen die heel graag op de foto wilden. Ze hadden bij elkaar misschien net 1 gebit en ze zagen er niet uit, maar ze waren helemaal enthousiast. Een van die mannen liep steeds naar me toe omdat ie me (dacht ik) wilde omhelzen en toen begonnen die vrouwen te schreeuwen: Don’t do that! Don't touch her! She’s a lady! En iedere keer als hij te dicht bij me in de buurt kwam gingen ze ‘m slaan haha. Gelukkig maar.. :-)

DSC00850.jpg

Vanuit Townsville nam ik de boot naar Magnetic Island. Erg mooi, veel wildlife, mooie wandelingen gedaan en heerlijk gezwommen. Het weer was hier helemaal prima. Ik heb ook nog een champagne ontbijt gedaan waarna we allerlei wildlife mochten vasthouden. Voor 14 dollar mag je ook een koala vasthouden, maar dat heb ik niet gedaan, omdat je 'm slechts 10 seconden vasthoudt, alleen voor een foto. Het was sowieso niet echt bijzonder, omdat het niet echt wildlife was en ik in Zuid Afrika al veel heb gezien, maar toch blijft het leuk om die beesten vast te houden.

DSC00943.jpg
90_DSC00933.jpg

Mijn laatste bestemming aan de oostkust was Cairns. Ik had me voorgenomen om eindelijk 's wat rustiger aan te doen en dat is best redelijk gelukt. In plaats van 3 dagen ben ik een week lang op dezelfde plek gebleven en dat beviel prima. Het hostel was erg gezellig en voor het eerst sinds mijn reis had ik echt een groepje mensen gevonden om overdag dingen mee samen te doen. Naast een Canadees waren het allemaal Duitsers. In Cairns kreeg je elke avond een voucher voor een gratis 'maaltijd' in The Woolshed, waar we zeker gebruik van maakten! Je kon je simpele maaltijd (pasta of rijst met saus) upgraden naar een echte maaltijd voor weinig geld, dus dat was erg handig. Daarna bleven we vaak hangen, waardoor we alsnog meer geld kwijt waren dan wanneer we zelf zouden koken, maar dat maakte dan natuurlijk niet meer uit. Heb daar super gezellige avonden gehad! Overdag heb ik niet erg veel gedaan. Het regende eigenlijk alleen maar in Cairns, maar omdat het zo heerlijk warm was (30 graden) kon je prima in het zwembad zwemmen. Verder hebben we nog een lange wandeling in the rainforest gemaakt en wat door de stad rondgelopen.

90_DSC01008.jpg
Bbq night in het hostel

Ik heb ook nog nuttige dingen gedaan in Cairns, namelijk een reef trip! Voor het eerst gedoken. Ontzettend gaaf! Het was een snorkeltrip, inclusief een 'gratis' introductieduik. Ik was samen met Lis, een meisje uit Duitsland en wij werden ingedeeld bij de 'hoofdinstructeur'. We kregen eerst een uitgebreide uitleg met alle regels etc. en vervolgens gingen we in groepjes van 4 met 1 instructeur het water in. In het begin had ik veel moeite met ademen. Het is wat zwaarder dan snorkelen en ik kreeg het niet gelijk onder controle. De instructeur gebaarde me extra langzaam te ademen en na een paar minuten ging het weer helemaal goed. We doken gearmd een paar meter naar beneden en zwommen 15 minuten gezamenlijk rond. Er was helaas niet al teveel te zien, slechts een paar 'Nemo-vissen', maar het was al een hele ervaring op zich. Onze instructeur vroeg ons of we nog een duik wilde doen. Deze zou 30 minuten duren en kostte 45 dollar. Op zich wilde ik het wel doen, maar ik had niet genoeg cash. Onze lieve, vriendelijke duikinstructeur zei dat het geen probleem was...en vervolgens heeft ie ons gratis 45 minuten laten rond zwemmen :-) Ik heb een schildpad gezien, helaas was ie wel ver weg, maar het was echt fantastisch. Wil ik zeker nog een keer doen!

90_DSC00982.jpg

Nu ben ik in Alice Springs. Ik wist eerst niet goed wat mijn volgende stap zou zijn, maar ik kwam iemand tegen die een trip naar Ayers Rock wilde maken en daar wilde ik ook heen gaan. Morgen doe ik een 3-daagse trip naar Ayers Rock en nog wat plaatsen (..weet even niet meer welke) en daarna die ik een 2-daagse trip naar Adelaide. Daarover volgende keer meer.

Sorry voor warrige verhaal, maar er is teveel om over te schrijven :-) Dat is een goed teken iig!

Geplaatst door ikeblokker 4:10 Gearchiveerd in Australië Tagged springs alice Reacties (3)

(Berichten 16 - 20 uit 27) « Pagina 1 2 3 [4] 5 6 »