Een Travellerspoint blog

Ni hao!

sunny 18 °C

Hoi allen!

Ik heb eindelijk 's tijd om wat op mijn blog te zetten. Heel erg bedankt iedereen voor alle lieve mailtjes en smsjes! En de liedjes die jullie voor me hebben uitgezocht heb ik ook al een paar keer geluisterd. Echt leuk dat er zo goed aan me gedacht is, vond ik erg fijn!
Ik ben nu in Sydney, dus 6 dagen China heb ik overleefd :-) Ik zal proberen niet al te uitgebreid te vertellen over mijn eerste reisweek, maar is lastig omdat ik toch al best veel heb mee gemaakt!

Op zondagochtend kwam ik aan in Hong Kong. Ik nam de bus naar waar mijn hostel ergens moest zijn. Het hostel was vrij moeilijk te vinden, omdat de flat ergens tussen alle winkels in lag en er alleen wat chinese tekens bij de ingang te zien waren. Maar na wat rondvragen had ik het gevonden en kwam ik in een klein kamertje terecht waar een oud mannetje met pen en papier mijn gegevens opschreef. Het duurde lang, maar vervolgens liet hij mij mijn kamer zien. Ik had voor de eerste 2 nachten een privé-kamer geboekt. Het kamertje was 1,5 bij 2 haha met eigenlijk alleen een bed en een kastje (gelukkig wel airco, want het is ontzettend benauwd/warm in China!). De wc was een hokje van 1 bij 1 met een klein wastafeltje en boven de wc hing de douche! Ik dacht echt: ehm...oke, het backpacken is begonnen!

Vervolgens ben ik 1,5 dag niet uit mijn kamer geweest omdat ik flink last had van een jet lag. Voelde me echt ziek en wist niet goed waar ik was en wat ik aan het doen was. Gek om mee te maken! Eigenlijk ben ik tot nu toe elke dag ziek, zwak en misselijk geweest, dus dat valt erg tegen. De combinatie van 4 vluchten, van fris naar heet en weer naar fris weer en de switch naar ander voedsel in 1 week is niet echt goed voor mijn lichaam geweest blijkt wel. Was geen prettig begin, omdat je dan eigenlijk liever weer naar huis wilt, maar het hoort denk ik bij het reizen, dus komt vast goed!

Er waren ook momenten dat ik me wat beter voelde en toen ben ik gelijk de omgeving gaan verkennen. Hong Kong is erg leuk! Het metro-systeem is erg simpel (vergelijkbaar met Londen), dus al gauw kon ik overal naar toe reizen. Ik ben eerst naar the zoological & botanical garden gegaan om te testen hoe lang ik dat vol kon houden haha, maar dat ging best goed, dus toen ben ik gelijk naar the peak gegaan, hét uitzichtspunt van Hong Kong. Ik was er rond 18u, dus ik kon de skyline zowel bij daglicht en in het donker bekijken.

Verder heb ik heel veel rondgelopen. Ben nog naar Hong Kong park geweest (was veel mooier dan the zoological & botanical garden) en heb nog een tochtje met een ferry gemaakt. Ik had maar 3 dagen in Hong Kong dus ben op dag 3 naar Shenzhen airport gegaan. Ik vloog niet vanaf Hong Kong airport omdat dit een stuk goedkoper was. Nou, was flink zoeken! Ik zal het hele verhaal achterwege laten, maar heb echt heel hard mijn best moeten doen om op tijd te zijn. Helaas had de vlucht vervolgens 3,5 uur vertraging haha...maar goed, uiteindelijk was ik in Shanghai!

Daar was het nog wat warmer (35 graden ofzo) dan in Hong Kong en de mensen praten daar echt alleen Chinees. De wat jongere mensen kunnen over het algemeen wel wat engels, maar is moeilijk te verstaan. Ik kwam op een gegeven moment een leuk stel (James en Sasha) uit Peking tegen waarvan het meisje heel goed engels sprak (en ook naar nederland komt als au pair volgend jaar) en de jongen had een minder goede uitspraak. Hij had het de hele tijd over 'Boedelie' en hij snapte niet dat ik niet wist wie dat was. Bleek later dat hij het over Bruce Lee had! Tja, dat kon ik er toen niet uithalen. Ze namen me mee naar een traditioneel chinees theehuis en daar heb ik allerlei verhalen over de speciale werking van thee vertaald gekregen door James en Sasha, erg leuk! Vervolgens wat jasmijnthee meegenomen.

Ben in Shanghai ook naar een uitzichtspunt gegaan, the Shanghai World Financial Center. Deze staat op plaats 3 van hoogste torens van de wereld. Het uitzicht was ondanks het regenachtige weer ook erg mooi! Het lukt me trouwens niet echt om foto's up te loaden hier, dus die volgen nog als ik op een betere computer zit. Tja, ik kan het verhaal nog langer maken, maar dat lijkt me niet erg prettig om te lezen, dus ik zeg alleen nog dat ik naar de volgende dingen ben geweest:

- the Bund (de boulevard van Shanghai)
- the Bund sight seeing tunnel (tunnel van the bund naar de overkant van de rivier. Een soort ski-carousel die langs verschillende 'werelden' gaat, erg toeristisch en best slecht eigenlijk)

Shanghai is erg in het teken van de World expo 2010, een enorm groot event waar iedereen heen wil. Ik twijfelde nog even om te gaan, maar omdat ik weinig tijd had en ik verhalen hoorde dat het veeeel te druk en te heet was ben ik afgehaakt :-)

Goed, sinds gisteren ben ik in Sydney! De vlucht was niet erg fijn, omdat ik weer flinke buikpijn had en een hele dikke chinees in mijn oor snurkte.. Ben erg blij dat ik er ben, omdat mijn volgende vlucht pas in januari zal zijn, die naar nieuw-zeeland. Nu kan ik even helemaal bijkomen, normaal voedsel eten en rustig aan doen. Heb hier wederom alleen nog maar in bed gelegen, dus hoop morgen wat te kunnen doen.

Ik zal het hierbij laten voordat het verhaal te lang wordt :-) En dan heb ik nog lang niet alles verteld! Bijv. dat ik in China echt een attractie was! Ze wilden allemaal Engels met me praten en met me op de foto haha! Ik zal gauw wat foto's laten zien. Ik mis jullie nu al, hoor graag hoe het daar gaat, naast de enorme regenval.

Heel veel groetjes!
xxx

Geplaatst door ikeblokker 16:18 Gearchiveerd in Australië Tagged sydney Reacties (2)

Daar ga ik dan bijna...!

semi-overcast 25 °C

large_travel_blog.jpg

Beetje slapen, en nog wat slapen, relaxed ontbijten, dakraam open, zon schijnt naar binnen, computer opstarten, wat dingetjes opzoeken en regelen, poging tot gitaarspelen, nog maar een koffie, rondje hardlopen, lekker lunchen, boek lezen, boodschappen doen, weer verder in m'n boek, op Max passen, even winkelen, ah het is weer tijd om wat te eten, beachvolleyballen, in het park hangen, filmpje kijken, terrasje pakken, wijntje erbij... Tja, klinkt goed he! Het lijkt wel alsof ik vakantie heb :-)

Na 4 maanden werken in het UMCU en 8 maanden werken bij Casemix is het dan bijna zover. Nog 2 weken en dan vlieg ik (22 aug.) naar Hong Kong om vervolgens na 6 dagen China via Shanghai naar Sydney te vliegen. Ik zal proberen bij te houden welke routes ik afleg in de komende 9 maanden, wat ik allemaal ga doen en hoe ik het beleef. Ik heb nog nooit een blog gehad, dus ik heb geen idee wat mijn schrijfstijl zal zijn, afwachten dus!

Gelukkig lukt het om veel mensen in de komende 2 weken nog even te spreken, daar ben ik erg blij om.

Voorlopig nog: tot snel!

Groetjes,
Ike

Geplaatst door ikeblokker 0:00 Gearchiveerd in Nederland Reacties (2)

(Berichten 26 - 27 uit 27) « Pagina 1 2 3 4 5 [6]